Blande godt sammen 2 dl grovt sammalt rug 2 dl lett kokte havregryn 2 dl havrekli 2 dl sesamfrø 2 dl solsikkefrø 1 dl linfrø 1 dl kruskali 2 ts salt |
Ha i 7 dl vann |
La stå i ca. 30 min. for svelling |
Knekkebrødet fordeles tynt på to langpanner. Stekes på 190 grader i ca 10 minutter. Deles opp i ruter og stekes i 30 minutter. Deles opp og tørkes på 100 grader med ovnsdøra på gløtt. |
Stek en finhakket løk og en teskje hvitløk i litt rapseolje. |
Legge i en boks hakkete tomater, 2 spiseskjeer paprika og litt chili og bland det godt. |
Legge i en og en halv kopp røde linser, seks kopper vann og tre kuber med grønnsaksbuljong. |
Koke opp, senke varmen og la småkoke til linsene har løst seg opp. 40 minutter kanskje? Rør en gang i blant slik at linsene ikke setter seg fast i bunnen av kjelen og hell i mer vann, etter behov. Kanskje en eller to kopper vann? |
Bruke stavmikser, men det kan man selvfølgelig også la være. |
Smake til med salt og pepper |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar