Til helgen vil jeg bake Eplekake med smuldredeig
http://www.diabetes.dk/Velvaerekokkenet/Opskrifter/ae/Aeblekage%20med%20smuldredej.aspx
Kager 8 personer
24 g kulhydrat, 10 g fedt og 900 KJ energiindhold per portion
INGREDIENSER
Fyld:
6 æbler, gerne madæbler
(ca. 600 g)
25 g rosiner
1 tsk. sukker
½ tsk. stødt kanel
Dej:
50 g hasselnødder
100 g hvedemel (ca. 1½ dl)
30 g finvalsede havregryn
30 g Atwell® eller Perfect Fit®
2 spsk. fromage frais
50 g oliemargarine
FREMGANGSMÅDE
Fyld:
Æblerne skrælles, hvis skrællen er grov.
Kernehuset fjernes, og æblet skæres i tynde både.
Æblebådene lægges i et smurt, ovnfast fad.
Rosiner, sukker og kanel fordeles over æblerne.
Dej:
Hasselnødderne hakkes.
Ingredienserne blandes godt sammen.
Dejen smuldres over fyldet.
Kagen bages ved 200ºC i ca. 25 min. på næstnederste
ovnrille.
Servering:
Æblekage med smuldredej serves lun
f.eks. 1 spsk. fromage frais rørt op med sødemiddel
og vanille til.
Jeg har aldri hørt om Atwell® eller
Perfect Fit®.
Finnes disse produktene i Norge?
Lette litt på nettet og fant
http://www.isisfoods.dk/Produktvisning-21.aspx?GroupID=GROUP13&ProductID=PROD106
Vil prøve liksomsukkeret Sakrin, og se hvordan det går.
Har tenkt å servere kaken med vanilje-kesam.
Rapport nummer en:
Første forsøk var ikke så vellykket fordi jeg prøvde å gjøre kaken glutenfri, så her må jeg nok prøve oppskriften en gang til.. .....
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar