tirsdag 16. mars 2010

Eplekake med smuldredeig fra diabetes.dk

I Danmark heter landsorganisasjonen Diabetesforening.
På deres webside er det mye interessant informasjon.

Oppskrifter har de samlet på noe de kaller Velværekjøkkenet :-)
så det høres jo svært positivt ut.

Akkurat nå er disse ti oppskriftene på
Velværekjøkkenets Ti på topp liste

Eplekake med smuldredeig
Bulghur og kylling
Gulasjsuppe med rotfrukter
Laksefat med grønnsaker
Kanelkake
Nøttemuffins med kaffeglasur
Skinkemuffins
Foccacia i stekepanne
Rosenkål saute med chili
Kebab-tortilla

Til helgen vil jeg bake Eplekake med smuldredeig

http://www.diabetes.dk/Velvaerekokkenet/Opskrifter/ae/Aeblekage%20med%20smuldredej.aspx

Kager 8 personer
24 g kulhydrat, 10 g fedt og 900 KJ energiindhold per portion


INGREDIENSER

Fyld:

6 æbler, gerne madæbler

(ca. 600 g)

25 g rosiner

1 tsk. sukker

½ tsk. stødt kanel

Dej:

50 g hasselnødder

100 g hvedemel (ca. 1½ dl)

30 g finvalsede havregryn

30 g Atwell® eller Perfect Fit®

2 spsk. fromage frais

50 g oliemargarine


FREMGANGSMÅDE

Fyld:

Æblerne skrælles, hvis skrællen er grov.

Kernehuset fjernes, og æblet skæres i tynde både.

Æblebådene lægges i et smurt, ovnfast fad.

Rosiner, sukker og kanel fordeles over æblerne.

Dej:

Hasselnødderne hakkes.

Ingredienserne blandes godt sammen.

Dejen smuldres over fyldet.

Kagen bages ved 200ºC i ca. 25 min. på næstnederste

ovnrille.

Servering:

Æblekage med smuldredej serves lun

f.eks. 1 spsk. fromage frais rørt op med sødemiddel

og vanille til.


Jeg har aldri hørt om Atwell® eller

Perfect Fit®.

Finnes disse produktene i Norge?

Lette litt på nettet og fant

http://www.isisfoods.dk/Produktvisning-21.aspx?GroupID=GROUP13&ProductID=PROD106


Vil prøve liksomsukkeret Sakrin, og se hvordan det går.


Har tenkt å servere kaken med vanilje-kesam.


Rapport nummer en:

Første forsøk var ikke så vellykket fordi jeg prøvde å gjøre kaken glutenfri, så her må jeg nok prøve oppskriften en gang til.. .....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar