lørdag 16. april 2011

Annet møte den 16. november 2010

Denne kvelden kunne vi som gruppe "innvie"
skolekjøkkenet med å lage rød linsesuppe og bake
superknekkis.
Konklusjonen på bakingen var at neste gang må vi
passe på at det blir ett svært tynt lag slik at det blir
knekkis og ikke seigis.

Oppskriftene vi brukte denne kvelden var følgende:

SUPERKNEKKIS

Blande godt sammen

2 dl grovt sammalt rug

2 dl lett kokte havregryn

2 dl havrekli

2 dl sesamfrø

2 dl solsikkefrø

1 dl linfrø

1 dl kruskali

2 ts salt

Ha i 7 dl vann

La stå i ca. 30 min. for svelling

Knekkebrødet fordeles tynt på to langpanner.

Stekes på 190 grader i ca 10 minutter.

Deles opp i ruter og stekes i 30 minutter.

Deles opp og tørkes på 100 grader med ovnsdøra på gløtt.



LINSESUPPE
har jeg allerede omtalt tidligere, men her er den igjen:

Stek en finhakket løk og en teskje hvitløk i litt rapseolje.

Legge i en boks hakkete tomater, 2 spiseskjeer paprika og litt chili og bland det godt.

Legge i en og en halv kopp røde linser, seks kopper vann og tre kuber med grønnsaksbuljong.

Koke opp, senke varmen og la småkoke til linsene har løst seg opp. 40 minutter kanskje?

Rør en gang i blant slik at linsene ikke setter seg fast i bunnen av kjelen og hell i mer vann, etter behov. Kanskje en eller to kopper vann?

Bruke stavmikser, men det kan man selvfølgelig også la være.

Smake til med salt og pepper





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar