lørdag 16. april 2011

Tredje møte den 30.november 2010

Denne gangen laget vi tre fiskeretter og en salat:
Sydlandsk fiskegryte
Risotto med laks og reker
Fisk i folie

To av oppskriftene er fra Diabetesforbundets hjemmeside.

Sydlandsk fiskegryte

4 porsjoner

600 g steinbit, torsk eller sei

5 dl utrørt fiskebuljong

• La fisken trekke i 5 minutter i buljong eller kraft. Ta fisken ut av kraften.

1 boks hermetiske tomater

Ha i hermetiske tomater i fiskekraften

4 stilker stangselleri

1 løk

2 fedd hvitløk

• Finhakk selleri, løk og hvitløk og tilsett det i sausen

1 ts salt

1/2 ts pepper

1 ts tørket timian

Smak til med salt, pepper

og timian.

• La sausen koke i ca. 5 minutter. Legg fisken i sausen, la alt trekke i et par minutter til den er gjennomvarm.

1 bunt kruspersille

Dryss på rikelig med finkhakket

persille.

• Server kokt naturris og en grønn salat til.

Kcal: 330

Fett: 5 g

KH: 33 g

http://www.diabetes.no/filestore/-diabetesno-_bildearkiv/Oppskrifter/05Diabetes_fisk.pdf

Risotto med laks og reker

4 porsjoner

200 g tørr byggris eller byggryn

6 dl vann

40 g green curry spice miks

Tilsett vann i en kjele og kok opp. Klipp opp posene med byggris og tilsett byggris og currymiks og la det koke i ca. 5 minutter. Brukes byggryn, må disse bløtlegges kvelden før og kokes noe lengre.

1 1/2 dl kokosmelk 10 %

Tilsett kokosmelk og la det koke videre 5 minutter til

1 grønn paprika

300 g laksefilet

Skjær laks og paprika i biter og tilsett det i sausen. La det trekke i ca. 5 minutter

200 g ferske reker,

ev. frosne el. i lake

Pill rekene og tilsett dem i risottoen de siste 2 minuttene.

50 g sukkererter

4 ss frisk persille

Strø over finhakkede sukkererter

og persille rett før servering

Kcal: 405

Fett: 14 g

KH: 34g

http://www.diabetes.no/filestore/-diabetesno-_bildearkiv/Oppskrifter/05Diabetes_fisk.pdf


FISK I FOLIE

2 porsjoner

2 ts smør

Riv av to store stykker aluminiumsfolie. Smør dem let med smør.

2 mandelpoteter

Skrubb potetene godt og skjær dem i tynne skiver.

2 vårløk

Rens og finsnitt vårløkene

1 gulrot

1-2 rød paprika

6 sjampinjonger

Skjær gulrøtter, sopp og paprika i tynne skiver.

350 g fiskefilet uten skinn, for eksempel torsk, sei, hyse, steinbit eller flyndre

Del fiskefiletene i to porsjonsstykker

1 ts. salt

Hvit pepper

Legg poteter og grønnsaker på foliearkene, dryss på halvparten av saltet, og legg fisken oppå. Dryss resten av saltet på fisken.

4 ss hvitvin eller vann + 2 ts friskpresset sitronsaft

Hell vin eller sitronsaft over fisken og pakk folien godt sammen.

I ovn ved 200 grader Celsius i ca 20 minutter

Legg foliepakkene i en form med litt vann i bunnen.

Bak retten midt i ovnen til alt er gjennomkokt.

Legg pakkene på tallerken og nyt den herlige duften når pakkene åpnes.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar