lørdag 16. april 2011

Femte møte den 8. februar 2011

Middelhavskylling

2 porsjoner

Dette trenger du:

300 g kyllingfilet

1/2 ss olje

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

1 ss finhakket oregano, evt. 1 ts tørket

Slik gjør du:

Stek kyllingfiletene i en panne med olje i 3–4 minutter på hver side.

Ha i salt og pepper og la filetene hvile i 3–4 minutter.

Basilikum og tomatsaus:

1 boks hermetiske tomater, hakkede

1 løk

2 båter hvitløk

1 ss finhakket basilikum, evt. oregano

1/2 ts sukker

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

150 g kokt fullkornspasta, tagliatelle

(ca 45 g tørr pasta)

Kutt løk og hvitløk, og fres det i en kjele med litt olje til løken er blank.

Tilsett hermetiske tomater, sukker og basilikum. La alt putre i noen minutter.

Smak til sausen med salt og pepper.

Server kyllingfiletene med pasta og tomatsaus.

Per porsjon:

Kcal: 333 kcal

Fett: 8 g

Karbohydrat: 21,5 g


CHANA MASALA 4 porsjoner

Forbered fullkornris

Skjær opp en stor løk i bittesmå biter og knus to hvitløksbåter.

Varm opp 3 ss olivenolje på middels varme.

Stek løken og hvitløken i oljen til løken er brun

Slå ned varmen litt, og legg i 160 gram tomatpure og kok i to minutter mens du rører i gryta.

Legg i 2 ss garam masala, rør om, legg på lokket og la det koke i to minutter

Legg i 2 kopper med vann og 1 ts gurkemeie og rør om.

Finner du tørt mango pulver kan du legge i en halv teskje.

Finner du det indiske krydderet Aesfetida, kan du legge i en kvart teskje.

Legg i to kopper med kikerter fra boks.

Legg på lokket og la det koke i 7 -10 minutter. Rør om en gang i blant.

Server med fullkornris eller brun basmatiris

J

Dersom-hvis-om-atte du vil forberede kikertene selv:

La en kopp tørre kikerter ligge i vann i 8 -10 timer. Tøm vekk vannet.

Legg kikertene i en kjele med fire kopper vann og la det koke i omtrent seks timer til de blir bløte.

Sil vekk vannet. Du kan bruke to kopper av dette vannet senere i tilberedelsen av chana masala.

Du har nå ca. to kopper med kikerter til retten.

Lavkarbobrød

INGREDIENSER

4 stk egg

1 ts bakepulver

½ beger crème fraîche

3 ss solsikkeolje

60 g kruskakli

40 g linfrø

50 g sesamfrø

FREMGANGSMÅTE


Ha eggene i en bolle. Tilsett solsikkeolje og Crème fraîche, og visp alt sammen.

Bland alt det tørre sammen i en annen bolle. Hell dette så oppi bollen med det våte. Rør med en sleiv.

Vent med bakepulveret til slutt. Ha røren i en medium stor brødform, som enten er smurt eller er dekket med bakepapir.

Stek på nederste rille i ovnen, i ca. 55 min avhengig av ovn, ved 180 grader. Avkjøl på rist.

Næringsinnhold per 100 gram (kilde: matvareguiden.no):

KJ: 1251,5

Kcal: 301,5

Fett: 24,7 gram

Protein: 12,4 gram

Karbohydrater: 3,9 gram


Denne gangen prøvde vi også å bake en

"lemon meringue pie" i følge en oppskrift

i The Diabetic Bible, men fant ut at her

må vi jobbe videre for å forbedre oppskriften.


Denne gangen hadde vår fysioterapeut tatt med seg

en rull med strikk hun skar opp og delte ut.

Slik fikk vi prøve ut en del enkle øvelser med strikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar